SKRIVET: 2010-12-24, kl 09:40:32 | FINNS I: Allmänt

Julafton

Jaa tänka sig. Nu har det gått ett år igen. Jag ska inte bli blödig för det.
Jag är så redo man bara kan bli för julafton. Har till och med skänkt min själ och färgat håret rött. :)
Återkommer när allt lugnat ner sig med vad tomten kom med.
God jul på er!

SKRIVET: 2010-12-08, kl 22:25:33 | FINNS I: Allmänt

Counting the days!

Nu tjatar jag igen. Men SNAAART är det söndag. Så underbart. :D Tills dess ska det pluggas. Oj vad det ska pluggas. Jag ska bemästra Flash och visa vem som bestämmer. En gång för alla helst.
Aah juste jag åker hem om en vecka också :D

SKRIVET: 2010-12-06, kl 13:33:36 | FINNS I: Allmänt

Snälla låt tiden gå fort!

Jag längtar så till Söndag så jag blir galen. Snart, snart snart snart! Då får jag mitt eget. Som bara är mitt, igen. Min alldeles egna lägenhet. Underbart!

SKRIVET: 2010-12-05, kl 20:50:00 | FINNS I: Allmänt

Surt.

på grund utav tidsbrist kommer jag inte hinna göra klart kalendern denna vecka. Jag kommer sitta på D3 dygnet runt. :/ Snart är det juluppehåll. Äntligen.

SKRIVET: 2010-12-05, kl 10:00:00 | FINNS I: Allmänt

LUCKA FEM!


[Klicka på luckan för att komma till länken]

Så vad har söndagen att bjuda på? Jo, vi fortsätter på dryckesvägen och idag tipsar jag om Glögg. Personligen har jag haft väldigt svårt för denna dryck och jag tror det är något man måste lära sig att dricka. På senare tid har det gått bättre och bättre och nu kan jag absolut tycka att det är gott med lite glögg då och då. Gärna med russin i. Inga mandlar för min del, även om jag vet att många har det.

Så dagens tips för kyliga kvällar. Glögg, i det här fallet. Blossa Glögg :)

År 2009 såldes 3,5 miljoner flaskor BLOSSA glögg via Systembolaget och 2,4 miljoner flaskor BLOSSA glögg via dagligvaruhandelns butiker. Det motsvarar på Systembolaget drygt 78 % av den totala försäljningen glögg och i dagligvaruhandeln 56 % av den totala försäljningen.

Ända sedan lanseringen har Blossa jobbat med att stärka varumärket genom konsekvent marknadsföring och PR. Närmare 100 % av Sveriges vuxna befolkning känner idag till varumärket BLOSSA.

 

Informationen är hämtad ifrån: Blossa.se


SKRIVET: 2010-12-04, kl 10:00:00 | FINNS I: Allmänt

LUCKA FYRA!


[Klicka på luckan för att komma till länken]

Det går undan. Nyss var det November och man nästan skämdes för att man vart några dagar tidig upp med julstjärnan. Nu är det 4 December och enbart tre veckor exakt kvar till jul.

Så vad blir dagens tips då? Eftersom ni efter gårdagen säkerligen har bakat tonvis med pepparkakor så tänker jag tipsa om något som ligger mig själv otroligt varmt om hjärtat. Nämligen julmust. Jag är fruktansvärt förälskad i Julmust och konsumerar en hel del så fort den kommer ut i butik. Dock hade jag ett vad med en vän den här vintern om att jag inte fick dricka något innan 1 December och hon således fick låta bli det hon älskar mest. Det gick, trots ett litet fusk under ett julmys en gång.


Hur som helst. Ska man vara specifik så tipsar jag om Apotekarens Julmust just för att jag själv tycker den är godast. Detta är vad man kan läsa om just denna gudadryck;

Apotekarnes bildades då Stockholms apotekare gick ihop i Apotekarnes Mineralvattens AB den 2 maj 1874. Från starten fördes 37 olika vattensorter som såldes på apoteken samt i speciella vattenbutiker och kiosker. Några läskedrycker blev det dock inte för Apotekarnes på många år, bara så kallade läskevatten, alltså Soda-, Selters, och Vichyvatten. Vid ett styrelsemöte 1908 beslöts att Apotekarnes med omedelbar verkan skulle satsa på läskedrycker, i första hand sockerdricka, ingefärsdricka och en champagnedryck. Kort därefter lanserades även Citron-Brus.

Apotekarnes Förenade Vattenfabriker förenades med Prippskoncernen 1950 och Apotekarnes Mineralvatten AB anslöts 1964. Idag ingår Apotekarnes i Carlsberg Sveriges produktportfölj.

Must lanserades 1910 som ett alternativ till öl. Musten har många likheter med traditionella mörka öl. Julmusten har en mörk färg, skummar ordentligt och har smak av humle och malt. Drycken används dock inte som det var tänkt utan har istället blivit hela familjens helgläskedryck under namnet Julmust och Påskmust. Must hör till det svenskaste som finns och idag kan man knappast tänka sig ett svenskt julbord utan must.

 

Näringsvärde per dl:
Energivärde kJ 160
Energivärde kcal 35
Protein g mindre än 0,5
Kolhydrat g 9
Fett g mindre än 0,5

Produktinformation
 • Namn
  Apotekarnes Julmust
 • Varumärke
  Apotekarnes
 • Typ av dryck
  Julmust
 • Smak
  Must
 • Förpackningar
  140 cl. PET, 50 cl. PET, 33 cl. Returflaska, 50 cl. Returflaska, 33 cl. Burk
 • Ursprungsland
  Sverige
 • Producent
  Carlsberg Sverige AB
 • Informationen är hämtad ifrån: Carlsberg Sverige

Så påtal om julmust. Jag har 50 cl, jättekall, julmust i kylen precis just nu. Det är lycka det ;)

SKRIVET: 2010-12-03, kl 15:51:10 | FINNS I: Allmänt

Please

Give me some motivation. :/

SKRIVET: 2010-12-03, kl 10:00:00 | FINNS I: Allmänt

LUCKA TRE!


[Klicka på Luckan för att komma till länken]

Bakom lucka tre gömmer sig inget mindre än pepparkakor. Personligen har jag inte bakat egna pepparkakor än, jag har dock ätit desto fler.

Det är något med att baka egna pepparkakor. Dom blir så mycket godare på något sätt. Dock så krävs det tålamod. Ca fem timmar tar det att göra 300 st. Tänk dessutom på att göra degen ca ett dygn innan.

Här kommer iallafall ingredienserna:

 • 300 g smör
 • 5 dl strösocker
 • 1 dl ljus sirap
 • 1 msk malen ingefära
 • 2 msk malen kanel
 • 1 msk malda nejlikor
 • 2 tsk malen kardemumma
 • 1 msk bikarbonat
 • 2 dl vatten
 • 15 dl vetemjöl

En enorm fördel är om du har elvisp, kavel och pepparkaksmått. Det går givetvis utan, men är betydligt krångligare.

Now what:
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör smör, socker och sirap till en jämn smet. Använd gärna elvisp.

Rör sedan ner ingefära, kanel, nejlikor, kardemumma och bikarbonat. Tillsätt sedan vatten och sist mjölet. Använder du elvisp - knåda in mjölet i degen på ett bakbord.

Låt degen ligga i kylskåt minst 1 dygn insvept i folie.

Ta fram en bit i taget av degen och kavla ur den tunn på ett bakbord. Tag ut kakor med mått och lägg på kalla smorda plåtar eller med bakplåtspapper. Grädad i miten av ugnen i 200-225 grader i 4-5 minuter.

And you'r done :D

Receptet är taget ifrån recepten.se


SKRIVET: 2010-12-02, kl 10:00:00 | FINNS I: Allmänt

LUCKA TVÅ!


[Klicka på Luckan för att komma till länken]

Njaa, än har väll inte julkänslan infunnit sig även om det har varit första advent redan och det är fullt med snö på marken. Men det kommer väll.

En liten knuff i rätt riktning kan ju vara julmusiken. På Spotify har SonyMusicEntertainment gjort en lista som heter Julstämning. Jag kan tycka att visa låtar är lite gamla och inte alls får en, iallafall mig, att komma i julstämning. Men alla är vi ju olika. Jag tänkte iallafall dela med mig utav den ifall någon annan vill ha den. :)

Nu går det undan. Andra December :D

SKRIVET: 2010-12-01, kl 12:04:36 | FINNS I: Allmänt

LUCKA ETT!

Jaa, idag är det äntligen 1:a December. Jag ställde klockan på 06.30 minsann för att gå upp och titta på det första programmet av årets Julkalender. Man måste ju se om det är något att ha? Orkade jag upp? Nope.

En sak är iallafall säker. Julkalendern 1996 slår allt. Mysteriet på Greveholm kommer alltid att vara den bästa julkalendern. Därför innehåller lucka ett bitar ifrån just, Mysteriet på Greveholm.


"Vad kommer härnäst? En tandborste som röker fredspipa?"

RSS 2.0